Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni

 

Narodowa Reprezentacja Polski Kucharzy

 

W dniu 15 listopada w Centrum Olimpijskim odbyło się pierwsze zgrupowanie kulinarnej kadry Polski mające na celu wyłonienie członków Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy na Puchar Świata Luksemburg 2018. Trwają eliminacje, a ostateczny skład Reprezentacji zostanie podany na Walnym Zjeździe Członków Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni połączonym z kolacją Wigilijną. W międzyczasie trwają przygotowania oraz selekcja produktów dostarczonych przez Strategicznego Partnera oraz Sponsora Reprezentacji, firmy Selgros TransGourmet.
Trener Reprezentacji, Sebastian Krauzowicz, nie ma wątpliwości, że członków Kadry czeka dużo ciężkiej pracy: „Ten zespół to już pełnokrwiści Kucharze. W firmach w których pracują są szefami. Podczas wielu długich i często nużących treningów będą musieli być częścią zespołu. Tu nie ma miejsca na samowolkę czy odrębne myślenie. Dlatego skład Narodowej musi być przemyślany przez wszystkich. To dla nich ogromne wyrzeczenia jakim poddadzą się do samego listopadowego finału.”

 Trzymamy kciuki i będziemy Wam na bieżąco komunikować ich postępy.

 

Partnerzy