Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni

 

Stół Szefów - Kulinarna podróż dookoła świata WOŚP Marki 2018

 

14 stycznia br, Marki ul. Duża 3

Nic nie trwa wiecznie – nigdy nie powtórzysz drugi raz tych samych emocji.
Wyjątkowe wydarzenie – specjalnie dla WOŚP Marki - szefowie kuchni Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni (OSSKiC) przygotowują 12 daniowe set menu. Live cooking na oczach gości! Z ukazaniem wyjątkowej atmosfery i niezapomnianych emocji kulinarnych niedostępnych gdzie indziej.

14 stycznia, w specjalnie zaaranżowanej przestrzeni w sztabie WOŚP w Markach, rozpoczynamy wyjątkową podróż kulinarną po niemalże wszystkich kontynentach globu. Serwowane dania to autorskie wykonanie w nowoczesnej aranżacji, z zastosowaniem najnowszych trendów i technik sztuki kulinarnej.

Podróż naszpikowana niespodziankami. Pełna fuzji smaków. Połączona z wyjaśnieniem tego co widać, tego co i jak pachnie oraz tego co i jak smakuje z tym skąd taki pomysł. Wszystko to powoduje, iż taką podróż można przeżyć tylko jeden raz w życiu oraz tylko w tym miejscu i czasie.

Szefowie kuchni, będący przewodnikami tej jakże niezwykłej podróży, to wyjątkowe osobowości. O ich doświadczeniach i przeżyciach, nie tylko kulinarnych, można napisać niejedną książkę.

Tylko jeden raz!
Takie menu i w takim wykonaniu!
W takim miejscu i z takiego powodu!
Dwanaście wyjątkowych dań dla dwunastu wyjątkowych ludzi. Jednym z nich możesz być TY!

A oto zasady:
1. ILOŚĆ MIEJSC NIE JEST POWIĄZANA Z ILOŚCIĄ POTRAW (1 miejsce to możliwość degustacji 12 dań!
12 miejsc - 12 ofert cegiełek.
2. Każde miejsce to osobny post, wpisujemy oferowaną kwotę pod postem.
3. Cena startowa 1 miejsca wynosi 250 zł
4. Zakup cegiełki trwa do 11 stycznia 2018 do godz. 22.00
5. Zwycięzca ma 2 dni na wpłatę na podany w wiadomości nr konta tj. do 13 stycznia 2018 6. do godz. 24.00.
Nieopłacone miejsce wraca do puli na scenę (głęboko wierzymy, że to się nie zdarzy).

Menu Stół Szefów WOŚP 2018: (Całe menu na jedną osobę = jedno miejsce)
(PDF do pobrania)

Link do wydarzenia na Facebooku oraz licytacji naszych "smacznych cegiełek".
Znajdź nas na Facebooku

Team Stołu Szefów!!!

GOSPODARZEM JEST - ADAM MICHALSKI – Ekspert i doradca kulinarny. Doświadczenia zdobywał min. w Hotelu Victoria Intercontinental. Wielokrotny kulinarny mistrz Polski, brązowy medalista Kulinarnego Pucharu Świata Luxemburg 2010. Trener wielu drużyn w konkursach międzynarodowych m.in. brązowe medale na Olimpiadzie Kulinarnej Erfurt 2004, 2008, PŚ Luxemburg 2006. Juror konkursów kulinarnych.

JAROSŁAW UŚCIŃSKI - Szef kuchni i właściciel restauracji Moonsfera oraz Olkuska 7 by Jarek Uściński. Doświadczenie zdobywał m.in. w Hotelu Bristol, restauracji 99. Prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Trener drużyny Polish BBQ Kings. Juror konkursów kulinarnych. Koordynator przygotowań Narodowej drużyny juniorów.

ZBIGNIEW ŁĘGOWSKI - Executive Szef Double Tree by Hilton Hotel w którym gości i żywi Narodową Reprezentację Polski w piłce nożnej oraz drużynę Legii Warszawa w trakcie zgrupowań. Zdobywca Kulinarnego Pucharu Polski 2012, uczestnik wielu konkursów kulinarnych w kraju i za granicą. Juror konkursów kulinarnych.

PIOTR WIĘCŁAWSKI – VIENIO – raper, wokalista, autor tekstów, DJ i producent muzyczny, a także członek Akademii Fonograficznej, dziennikarz oraz gastrozajawkowicz. Pomysłodawca i prowadzący program,,ślinotok” i ,,akcja improwizacja” dla kuchni +. Finalista programu Top Chef. Gotuje od zawsze w domu albo na szkoleniach, miłośnik kuchni orientalno - azjatyckiej.

PAWEŁ ZIELIŃSKI – Szef kuchni restauracji Pod Gigantami. Doświadczenie zdobywał m.in. w hotelach: Mercure Warsaw Poland oraz w Irlandii w: Hilton & Resorts, Carton House, The Cliff Town House i restauracji "L'Écrivain" w Dublinie u boku Derrego Clarkea. Juror konkursów kulinarnych.

JACEK SCHLISKE – Szef kuchni restauracji Cud Miód. Doświadczenia zdobywał min. w Cafe Szparka, hotelu Mościcki w Spale czy Instytut Restaurant & Gallery. Uczestnik wielu projektów i konkursów kulinarnych. Laureat Olimpiady Samku 2006. Juror konkursów kulinarnych.

MARTA ZIELIŃSKA – Najsłodsza część ekipy Stołu Szefów WOŚP 2018, doświadczenia zdobywała w Polsce i Irlandii m.in. w: restauracji Bazar Kocha, restauracji Belvedere, pełniła funkcję szefa zmiany pod okiem Rafała Gajownika. Obecnie w Hotelu Bellotto. Jej pasja to tworzenie tortów dekoracyjnych w stylach np. naked, angielskie i modern.

Partnerzy