Partnerzy

 

Warsaw Gastro Show.

 

 

Podczas Warsaw Gastro Show zapraszamy na dwa dni znakomitych pokazów kulinarnych firmowanych przez OSSKIC.

Pierwszego dnia, we czwartek, Dawid Feist i Łukasz Daszyński, kucharze Ernesta Jagodzińskiego, jednego z najlepszych szefów kuchni w Polsce, poprowadzą prezentację pt „Kiełki i nie tylko…”. Jak sama nazwa wskazuje, poświęcona będzie kiełkom, które do tej pory są uważane głównie za element dekoracyjny. Tymczasem, wbrew pozorom, kiełki dzięki swoim smakom i teksturze mogą wnieść bardzo dużo do dania.

Kolejną prezentację – „Pieczywo & kuchnia bankietowa” – poprowadzi Andrzej Wiesławski, Szef Kuchni La Lorraine Bakery Group. Jej tematyka będzie dotyczyć zimnej kuchni bankietowej z nietypowym zastosowaniem pieczywa. I, co niezwykle ważne, tego, jak szanować produkty i dosłownie nie zmarnować ani okruszka. Można się więc spodziewać ciekawych i zaskakujących pomysłów.

Piątek, drugi dzień Warsaw Gastro Show, rozpocznie pokaz kuchni letniej, który poprowadzi Jarosław Uściński, Szef Kuchni restauracji Moonsfera a zarazem Prezes Zarządu OSSKIC.

Będzie także ciąg dalszy prezentacji „Pieczywo & kuchnia bankietowa” dotyczącej zimnej kuchni bankietowej z zastosowaniem pieczywa. Tym razem poprowadzi ją Tomek Gawarzyński, Bake-Off Chef La Lorraine Bakery Group. I jeżeli dopisze frekwencja, przeprowadzi warsztaty dotyczące zimnej kuchni bankietowej dedykowane uczniom szkół gastronomicznych.