Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni

Konkursy archiwum

  • VI Ogólnopolski Festiwal Kulinarny Borów Dolnośląskich "Ale Pasztet !"

    W dniu 18-19 listopada 2016 roku w przepięknym Zamku w Kliczkowie odbędzie się szósta edycja Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego Borów Dolnośląskich - "Ale pasztet !"...

    Więcej...
  • Zwycięzcy V edycji Ogólnopolskiego Konkursu dla ponadgimnazjalnych szkół gastronomicznych

    W dniu 4 czerwca 2016 r. w Centrum Techniki Kulinarnej DORAM w Warszawie odbył się finał V edycji Ogólnopolskiego Konkursu dla ponadgimnazjalnych szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia (ChNP), Chronione Oznaczenie Geograficzne (ChOG) oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność (GTS), którego pomysłodawcą i organizatorem jest Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

    Więcej...
  • Jarmark Galicyjski – Smaki Roztocza
    Narol 2016.

    W malowniczo położonej Gminie Narol odbędzie się jedna
    z największych wydarzeń kulturalnych Województwa Podkarpackiego. Zapraszamy na wspaniałe, czterodniowe wydarzenie odbywające się od 7 do 10 lipca pod nazwą "Jarmark Galicyjski – Smaki Roztocza". W trzeci dzień Święta Narola odbędzie się m.in. wspaniała uczta gastronomiczna, do której udziału już teraz zapraszamy.

    Więcej...
  • Europejski konkurs na najlepszego profesjonalnego kucharza
    oraz kucharza ucznia

    Transgourmet Polska Sp. z o.o., operator marek Selgros Cash&Carry i Transgourmet, jest organizatorem polskich eliminacji konkursu Les Chefs en Or 2016. Zapraszamy do konkursu profesjonalnych kucharzy oraz uczniów.
    W kategorii "uczniowie" w konkursie mogą wziąć udział osoby do 21 roku życia (urodzone w 1995 i młodsze), które są w trakcie nauki w szkole gastronomicznej oraz w trakcie lub już po praktyce gastronomicznej.

    Więcej...
  • Olimpiada "Wiedzy o Żywieniu i Żywności"

    11 stycznia 2016 r. w Zespole Szkół Gastronomicznych im. E. Pijanowskiego odbył się II etap Olimpiady "Wiedzy o Żywieniu i Żywności" (okręgowy). Sekretarzem Komisji Okręgowej Olimpiady jest wicedyrektor Marzena Cieślak.
    WYGRAŁA UCZENNICA ZSG - MARIOLA GAŁĄZKA! gratulacje!

    Więcej...
  • Konkurs kulinarny "Kuchnia Polska
    w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2015"

    Grudzień upływa pod znakiem zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia. W nawiązaniu do tego święta, 4 grudnia,
    w Centrum Techniki Kulinarnej DORAM, w Warszawie zorganizowano VII Ogólnopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych "Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2015".

    Więcej...
  • Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2015

    20 listopada w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości Makro w Warszawie odbył się finał konkursu "Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2015"
    Zaledwie półtorej godziny na przygotowanie dania głównego i deseru mieli finaliści "Mistrzostw Młodych Kucharzy". To z pozoru proste zadanie okazało się wielkim wyzwaniem. Nic dziwnego, że międzynarodowe jury miało twardy orzech do zgryzienia podczas wyboru najlepszej drużyny.

    Więcej...
  • Konkurs "Global Chef"

    Piotr Kuziela i Bartosz Peter zostali wytypowanie przez OSSKiC, aby reprezentować Polskę w etapie regionalnym (Europa Centralna) konkursu "Global Chef".

    Więcej...
  • "Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś"

    W dniu 13 czerwca 2015 roku na podzamczu
    Hotelu Zamek Pułtusk*** - "Dom Polonii"
    odbyła się VII edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego "Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś".

    Konkurs od wielu lat przyciąga rzeszę sympatyków gotowania, miłośników jednośladów i amatorów grillowania oraz zabawy na świeżym powietrzu. Również i w tym roku dopisała liczna frekwencja i słoneczna aura.

    Więcej...

Partnerzy