Olimpiada Kulinarna IKA Stuttgart 2020 r. Dzień drugi.

Od rana Narodowa Reprezentacja Polski – kadra seniorów przygotowuje się do startu w kategorii „Chef’s Table”.
„Chef’s Table” to kategoria, w której siedmiu kucharzy i jeden asystent w ciągu pięciu godzin przygotowują siedem różnych zestawów dla 12 porcji menu degustacyjnego.

Następnie zespół musi wyserwować 10 gościom oraz dwóm sędziom kolejno: pieczywo i dip, sześć finger foodów, plater rybny (tzw. festive platter), danie wegańskie, danie mięsne, deser oraz petit fours. Chefs Table to okazja do zaprezentowania kunsztu i kreatywności kucharzy.
W napięciu kadra seniorów oczekuje na godz. 15:00, godzinę o której mogą wejść na stanowisko pracy – kuchnia nr 5.
W tym dniu miała „chrzest bojowy” Joanna Ochniak – pierwszy w historii polski Juror z uprawnieniami WACS.
Około godz. 20:00 rozpoczął się service.