Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni

Aktualności

  • "Najlepsze w moim domu"
    Konkurs Gospodyń Domowych

    Konkurs "Najlepsze w Moim domu" skierowany jest do osób pełnoletnich, gotujących amatorsko w domu. Zadaniem głównym konkursu jest kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o polskiej tradycji kulinarnej, a także dobra zabawa. Uczestnik Konkursu powinien odtworzyć wiernie danie, które jest najlepsze w jego domu.

    Więcej...
  • "Moje Najpyszniejsze!"
    Puchar Polski dla Dzieci w wieku 8-12 lat

    Konkurs kulinarny "Moje Najpyszniejsze!" dedykujemy dzieciom w wieku 8-12 lat oraz ich rodzicom lub opiekunom. Głównym zadaniem, poza dobra zabawa jest wspólne przygotowanie potrawy, dania głównego, które w domu rodzinnym uchodzi za specjał, jest najchętniej przygotowywane. Zapraszamy rodziców i dzieci, gwarantujemy dobrą zabawę w oprawie konkursu kulinarnego.

    Więcej...
  • Kuchnie świata na targach WorldFood Warsaw

    Kuchnie różnych krajów, najlepsze produkty żywnościowe, specjalności regionalne, napoje i soki naturalne, słodkie i pikantne przekąski, a wszystko pachnące ziołami i przyprawami z całego świata zaprezentowane przez znanych kucharzy warszawskich restauracji – to wszystko czeka na Państwa podczas targów WorldFood Warsaw.

    Więcej...
  • Jubileuszowa XV edycja konkursu kulinarnego
    Martell 2017

    L'Art de la cuisine Martell 2017 kolejny raz zapisał się na kartkach gastronomicznej historii, w tym roku 04 marca odbyła się jego jubileuszowa - XV edycja konkursu oraz X - na Zamku w Rynie, który wypełnił się po brzegi kucharską bracią.
    Konkurs Martell to niekwestionowana marka, profesjonalny i przygotowany z najwyższą starannością. Od wielu lat przyciąga kucharzy z całej Polski, którzy pragną w nim wystartować. W tym roku przesłano ponad 50 zgłoszeń. Cieszy więc fakt, że po rocznej przerwie powrócił do
    Kulinarnego Pucharu Polski.

    Więcej...
  • Targi EuroGastro i WorldHotel - wszystko dla branży HoReCa w jednym miejscu

    Branżę HoReCa czeka wyjątkowe wydarzenie. Na początku kwietnia w Centrum Targowo-Kongresowym. MT Polska w Warszawie równolegle odbędą się Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro oraz Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel. Obie imprezy targowe w tym samym miejscu i czasie to pełny dostęp do najnowszej oferty z branży hotelarskiej, gastronomicznej oraz cateringowej. Dla wystawców to z kolei gwarancja spotkań z właścicielami, zarządzającymi oraz osobami decyzyjnymi w obiektach noclegowych oraz gastronomicznych.

    Więcej...
  • 30 edycja Bocused'or Rozstrzygnięta!

    Bocuse d'Or to najbardziej prestiżowy konkurs kulinarny na świecie, powołany do życia w 1987 roku przez Paula Bocuse – wybitnego szefa kuchni, ojca ruchu nouvelle cuisine. W organizowanym co dwa lata konkursie bierze udział kilkadziesiąt krajów z Europy, Azji i Ameryki. Każdy z krajów wyłania swojego reprezentanta w krajowych eliminacjach. Następnie, zwycięzcy z poszczególnych krajów walczą o jak najwyższe miejsce w rozgrywkach na poziomie kontynentalnym, aby zmierzyć się w spektakularnym, światowym finale konkursu w Lyonie.

    Więcej...
  • Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy

    W dniu 15.01.2017r na warszawskim Placu Defilad, tuż pod PKIN odbył się 25 finał WOŚP wieńczący kolejne wydanie największej w Europie Akcji Charytatywnej, której celem w tym roku było ratowanie życia i zdrowia dzieci na oddziałach ogólno pediatrycznych, oraz zapewnienie godnej opieki medycznej seniorom.

    Więcej...
  • Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy

    Równorzędnie w innych miastach na terenie Polski odbywały się inicjatywy kulinarne, których celem było wsparcie szczytnego celu WOŚP.

    Więcej...
  • Ruszyły zapisy do trzeciej edycji
    „Goût de France / Good France”

    21 marca 2017 roku odbędzie się trzecia edycja wydarzenia "Goût de France/ Good France". W tym dniu restauracje z całego świata będą serwować typowe francuskie menu. Zapisy dla szefów kuchni pragnących wziąć udział w trzeciej edycji "Goût de France/ Good France" trwają od 6 listopada 2016 r. do 25 stycznia 2017 r.

    Więcej...
  • Olimpiada Kulinarna w Erfurcie

    SREBRO i BRĄZ dla Polski na Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie
    Polska Reprezentacja Kucharzy Juniorów wspierana w tym roku przez Selgros Cash&Carry i Transgourmet osiągnęła najlepszy wynik w historii na Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie. Międzynarodowa Olimpiada Kulinarna (IKA) jest jednym z najbardziej prestiżowych wydarzeń w branży gastronomicznej na świecie.

    Więcej...
  • Posiedzenie Rady Programowej Kulinarnego Pucharu Polski

    W dniu 4 sierpnia odbyło się posiedzenie Rady Programowej Kulinarnego Pucharu Polski.
    Rada Programowa Kulinarnego Pucharu Polski jest organem, który czuwa i nadzoruje przebieg każdej edycji konkursu. Podczas posiedzenia podsumowano więc przygotowania do Kulinarnego Pucharu Polski 2016.

    Więcej...
  • OSSKiC pozyskało nowego sponsora głównego. Firma Trans Gourmet.

    Firma Transgourmet Polska, operator marek Selgros Cash&Carry i Transgourmet działa z branżą HORECA i wspiera pracę kucharzy. Jednocześnie co dla nas niezwykle ważne rozwija się słuchając potrzeb.

    Więcej...
  • Olimpiada Kulinarna w Erfurcie

    Z ogromną przyjemnością ogłaszamy listę kucharzy, którzy już bezpośrednio podczas prac zespołu powalczą o udział w ścisłej kadrze narodowej juniorów na Olimpiadę Kulinarną w Erfurcie 2016.
    Lista młodych kucharzy, którzy ukończyli II etap eliminacji do Narodowej Reprezentacji Juniorów Erfurt 2016.

    Więcej...
  • Warsztaty: stany skupienia – sosy, smoothies i sorbety

    18 listopada w warszawskim Centrum Techniki Kulinarnej DORAM odbyły się kolejne warsztaty dla profesjonalnych kucharzy. Tematem przewodnim będą stany skupienia – sosy, smoothies i sorbety, których idealne przygotowanie wymaga doskonałej wprawy i nierzadko lat doświadczenia.

    Więcej...

Partnerzy